Vastaanotolla

Perusperiaatteena osteopatiassa on palauttaa keho sen alkuperäiseen sisäiseen tasapainoon ja luonnolliseen liikkuvuuteen.

Osteopaattisen lääketieteen näkökulmasta terveys on hyvin pitkälti riippuvainen jatkuvasta, esteettömästä verenkierrosta ja kehon luonnollisesta nestekierrosta. Terveet hermoimpulssit ohjaavat kehon tervettä toimintaa ja siksi selkärangan esteetön toiminta on perusedellytys koko kehon terveydelle.

Ennen varsinaista käsittelyä osteopaatti rentouttaa potilaan ns. neutraaliin, eli mahdollisimman stressittömään tilaan, jossa itse paraneminen voi alkaa tapahtua. Yhden hoitokerran keskimääräinen kesto on noin 40 minuuttia. Tosin hoitoa ei tehdä kelloon katsomalla, vaan sen mukaan, kuinka hoidettava vastaa hoitoon. Joskus aikaa voi mennä enemmän, joskus vähemmän.

Hoitotekniikat ovat turvallisia ja lempeitä, mutta samalla kuitenkin varsin tehokkaita - kuitenkin ilman minkäänlaista voimankäyttöä.

Nikamalukot ja selkärangan sekä nivelten virheasennot korjataan lempein ottein. Hoidossa käytetään muun muassa osteopaattisia longlever-tekniikoita, joiden avulla kohdistetaan nikama- ja nivelalueille rytmistä liikettä käyttäen raajoja vipuina.

Osteopatiassa hyödynnetään biomekaniikan lakeja, joissa käytettävä voima minimoidaan mutta vaikuttava voima maksimoidaan.

Erityisesti niskan ja päänluiden alueiden hoidossa paras lähestymistapa on kallo-eli kraniaaliosteopatia. Sen avulla vapautetaan muun muassa kallon kalvojen ja saumojen jännitystiloja sekä vaikutetaan pään onteloiden toimintaan erittäin kevyillä, lähes huomaamattomilla otteilla. Tätä kautta tasapainotetaan kehon kaikkia toimintoja keskushermoston kautta.

Hoitokertojen määrä riippuu vaivan aiheuttajasta. Kroonisissa vaivoissa ja vaikeissa tapauksissa hoitokäyntejä tarvitaan yleensä useampia. Akuuttivaivat helpottuvat useimmiten jo yhdestä kerrasta.

Vastaanotolla annettavan hoidon lisäksi tarvitaan usein jatkohoitoa kotona. Eläimen omistajan kanssa käydään läpi ohjeet ja ehdotukset muun muassa ruokavalioon ja liikuntaan. Näin parantumisprosessi on nopeampi ja saavutetut hoitotulokset myös säilyvät.

 

Thinking, feeling, seeing hands