Mitä hoidetaan

Osteopatiassa eläintä ei pakoteta mihinkään tiettyyn asentoon, joten kissaa voidaan hoitaa aiheuttamatta vastustusta tai muita ongelmia.

Osteopatia perustuu pehmeisiin, mutta syvälle vaikuttaviin otteisiin, jotka usein rauhoittavat ärtyisänkin kissan nauttimaan käsittelyn tuomasta hyvänolon tunteesta.

Kissaosteopaatti palauttaa eläimen kehon sisäiseen tasapainoon, jossa keho itse voi aloittaa parantavan prosessinsa.

 

Oikea selkärangan ja lantion asento edesauttaa kehon tervettä nestekiertoa mikä on perusedellytys elimistön terveydelle. Kraniaaliosteopatialla voidaan vaikuttaa tehokkaasti myös sisäelinperäisiin tai hormonaalisiin sairauksiin.

Osteopatia sopii hyvin myös esimerkiksi leikkauksien ja muiden operaatioiden kuntouttavaksi jälkihoidoksi. Hoidolla voidaan nopeuttaa paranemista sekä ennaltaehkäistä kipeän kohdan kompensaation aiheuttamia vääristymiä kehossa ja liikeradoissa.

Hoitoon tulevalle kissalle on syytä ottaa mukaan joku oma, tuttu peitto tai kangas, joka helpottaa kissan rentoutumista vieraassa ympäristössä.

Jännittyneen ja stressaantuneen kissan käsitteleminen ei johda mihinkään, joten osteopatiassa aloitetaan palauttamalla kissan elimistö niin sanottuun neutraaliin, tilaan jossa paraneminen voi tapahtua.

 

 

Thinking, feeling, seeing hands